Financiele planning

Een financiele planning zorgt voor rust en zekerheid voor nu en voor later. Maar het maken van een financiele planning is niet altijd duidelijk en makkelijk. Daarom geven we u uit wat de stappen zijn en waar u hulp kunt vinden.

Stappenplan

Wij leggen de stappen uit die u kunt ondernemen voor uw eigen financiele plan

Hulp

Mocht u er niet uitkomen, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een kennismaking

Waar bestaat een financiele planning uit?

Wat is uw doel voor de lange termijn?

Het is moeilijk om te zien wat er in de toekomst op u te wachten staat, maar misschien wilt u eerder stoppen met werken? Wilt u blijven wonen in uw huidige woning? allemaal factoren waar u rekening mee kunt houden in uw financiele planning

Maar misschien zijn er nog andere zaken zoals een eigen bedrijf dat u heeft of wilt u iets schenken aan uw kinderen. In uw financiele planning houd u hier rekening mee zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Waar moet u rekening mee houden?

Belasting betalen hoort er nu eenmaal bij en ook bij het maken van uw financiele planning. Rekening met belasting houden in uw financiele planning is een verstandige keuze. Van erf en schenk belasting tot inkomsten belasting over eventueel vermogen.

Hoe staat u er op dit moment voor?

Het begint allemaal met inventariseren van uw huidige situatie zo dat u goed weet hoe u er voor staat en misschien nu al voordeel kunt behalen uit bepaalde keuzes. Zoals het eerder schenken van vermogen aan kinderen of beleggingen anders indelen.

Na de huidige situatie in kaart te hebben is het goed om te kijken wat dit vermogen voor u gaat doen in de toekomst.

Waar bestaat een financiele planning uit?

Uw financiele situatie is een persoonlijke kwestie die u niet zo maar met iedereen wilt delen. Daarom is het opstellen van een financiele planning een persoonlijke aangelegenheid. Kies daarom voor een financiele partner waar je vertrouwen in hebt. Samen met een deskundige kun je een financieel plan opstellen.

Dat financieel plan bestaat uit een inventarisatie van uw huidige situatie, aanbevelingen om uw huidige situatie te verbeteren en een plan voor de komende periode om uw financiele toekomst veilig te stellen. Zo kunt u zich bezighouden met de leuke dingen in het leven en veilig voelen over uw financiele situatie voor nu en later.

Waar moet u beginnen met uw financiele planning?

stap voor stap

Een financiele planning hoeft niet vol te staan met moeilijke termen, maar moet wel duidelijk en gemakkelijk omschreven zijn zodat u zelf controle krijgt over uw financiele situatie. Daarom zijn dit stap voor stap de onderdelen die uw financieel plan vormen voor nu en voor de toekomst.

1

Inventariseren

Hoe staat u er nu voor?
2

Doel

Wat wilt u bereiken?
3

Belangrijk

Waar moet u rekening mee houden?
4

Het plan

Alle information op 1 plek om u te helpen

Vraag vandaag een gratis orientatie gesprek aan.

Misschien zelfs met een kop koffie.